Onderwijs plus

Blazersklas
Sinds het schooljaar 2007-2008 wordt er op 't Ravelijn muziek gemaakt i.s.m. vrijwilligers van diverse plaatselijke muziekverenigingen. Op deze wijze komen de leerlingen in contact met de verschillende voor dit doel aangeschafte instrumenten.

Ciosgroep
't Ravelijn heeft een samenwerking afgesproken met het CIOS te Goes/Breda. Dit betekent dat de LO-docenten van onze school door docenten van het CIOS geoefend worden in het voorbereiden van leerlingen op de toelatingstest van het CIOS. Maar het gaat zelfs nog verder: deze leerlingen die dan in leerjaar 3 en 4 op 't Ravelijn het programma volgen van de CIOS-groep, worden in het vierde leerjaar door hun eigen docent Lichamelijke Opvoeding getest voor toelating tot het CIOS. Als de leerling vervolgens slaagt voor deze test stroomt hij of zij drempelloos in bij het CIOS. Met andere woorden de toelatingstest wordt gedaan op de eigen middelbare school in een vertrouwde omgeving en hoeft dus niet meer gedaan te worden op het CIOS. Pak je kans! Huidige derdejaars leerlingen kunnen zich middels een inschrijfformulier aanmelden voor deze CIOS-groep. Een leuk voorbeeld van de bezigheden van een leerling uit de Cios-groep is: het vervullen van de taak van coach bij een voetbaltoernooi. Download het inschrijfformulier van 't Cios. 

Mountainbikegroep
't Ravelijn biedt 1ste en 2de jaars leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan mountainbike trainingen. Tijdens die trainingen leren de leerlingen omgaan met een mountainbike in verschillende situaties. Wanneer leerlingen starten is een deel van de groep nog niet bekend met het schakelen op een mountainbike, andere hebben nog nooit in een groep gereden. Dit zijn allemaal zaken die de leerlingen leren tijdens de trainingen. De opbouw is er op gericht om leerlingen stap voor stap vaardiger te maken in het mountainbiken. Aan het einde van het schooljaar bieden we de leerlingen een reis aan. Zij kunnen tegen betaling mee op de Transalp waar ze gaan fietsen in noord-Italië. Dit is een leuke uitdagende afsluiter van de mountainbike groep van het schooljaar. Dit kamp wordt samen georganiseerd met het Zuidwesthoek College uit Ossendrecht.
Contactgegevens

Ravelijnstraat 2A
4651 DT Steenbergen

Postadres: Postbus 56
4650 AB Steenbergen

Telefoon: 0167-525070
info@ravelijnstb.nl