Economie & Ondernemen

De afdeling E&O (economie & ondernemen) is een aantrekkelijke commercieel gerichte afdeling. Leerlingen leren er de basiselementen van handelen, verkopen, administratie en ondernemerschap. Naast stevige theoretische elementen gaan zij leren hoe zij als commercieel dienstverlener-in-spe omgaan met klanten, hoe zij producten presenteren en hoe zij een administratie op orde houden.

Verder wordt de leerlingen geleerd de opmaak voor een uitdagende etalage te bedenken, hoe zij een leuke verpakking maken om een product extra aan te prijzen, hoe ze kostprijzen en winstmarges berekenen en leren zij de basis in boekhouden. Daarmee worden zij commercieel gevormd en weten zij om te gaan met geld.

Creativiteit wordt toegepast in beginnend ondernemerschap. Daarnaast gaan de leerlingen op excursies om achter de schermen van een winkel te kijken.

Op het Mbo is er een directe aansluiting bij alle commerciele opleidingen. De leerlingen kunnen de handel en verkoop in, administratief verder gaan of kiezen voor de marketing. Er is voldoende basis om zo'n beroepsopleiding te gaan volgen. En "klantgericht denken" helpt leerlingen in het omgaan met mensen.
Contactgegevens

Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 201
4641 RM Ossendrecht

Postadres: Postbus 52
4640 AB Ossendrecht

Telefoon: 0164-672302
info@zuidwesthoekcollege.nl