Zorg & Welzijn

De afdeling Z&W (Zorg en Welzijn) geeft unieke mogelijkheden om leerlingen voor te bereiden op dienstverlening aan mensen. De onderdelen uiterlijke verzorging en peuterspeelzaalwerk zijn wellicht bekend, maar ook gehandicaptenzorg en voorbereiding op verpleging of facilitaire dienstverlening zijn onderdelen waar leerlingen kennis mee zullen maken en waar ze zich verder in kunnen ontwikkelen.

Leerlingen zijn actief in de voorbereiding van maaltijden. Daarnaast testen zij hun talenten op het gebied van haar- en nagelverzorging. Met ouderen gaan zij activiteiten uitvoeren die zij op school hebben voorbereid. Maar ook stagelopen bij kinderopvang behoort tot de mogelijkheden. Op verschillende plekken voeren de leerlingen activiteiten uit waarbij zij heel goed oefenen in dienstverlening. Want dat is de richting die deze leerlingen erg aanspreekt. 

In het Mbo kunnen leerlingen veel richtingen kiezen met Z&W als vooropleiding: activiteitenbegeleidster of leidster kinderopvang, pedagogisch medewerkster of de verpleging in. Maar misschien gaan zij ook wel hun eigen studio runnen of gaan zij als kapster verder aan de slag. Ook voor de toegang tot het CIOS biedt Z&W een goede basis.
Contactgegevens

Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 201
4641 RM Ossendrecht

Postadres: Postbus 52
4640 AB Ossendrecht

Telefoon: 0164-672302
info@zuidwesthoekcollege.nl