Topsportvriendelijke school

Onze school kent veel leerlingen die actief met sport bezig zijn, sommige zelfs als topsporter. Wij stellen ons daarom een (top)sportvriendelijke cultuur ten doel, om elke leerling op zijn niveau maximale mogelijkheden te bieden. Om deze reden hebben wij in 2013 van NOC*NSF opnieuw de status "topsportvriendelijke school" gekregen.

Samenwerking met het CIOS
Om het motto '(top)sportvriendelijke school' verder inhoud te geven, is de OMO scholengroep een nauwe samenwerkingsrelatie aangegaan met het CIOS in Goes. Doel hiervan is om onze leerlingen maximaal voor te bereiden op een eventuele vervolgopleiding bij het CIOS en een laagdrempelige instap mogelijk te maken. Samen worden start- en voorbereidingsmodules ontwikkeld, die geïnteresseerde leerlingen aangeboden zullen krijgen.

Wielercollege / Danscollege / Paardrijcollege / Voetbalcollege

Onze school geeft leerlingen op sportgebied allerlei mogelijkheden. Dit wordt als eerste onderstreept door de opzet van ons Wielercollege. Hiermee hebben we de unieke mogelijkheid om alle leerlingen en bijzondere talenten in het wielrennen iets extra's te bieden. In samenwerking met onze partners in de wielrensport organiseren we interessante buitenactiviteiten. Om onze leerlingen een extra uitdaging aan te laten gaan, hebben we sinds 2016 een Italiëreis in het jaarprogramma opgenomen, een gecombineerde sportreis voor het Wielercollege en het Voetbalcollege. Tevens wordt in de lessen lichamelijke opvoeding aandacht besteed aan het wielrennen/mountainbiken.

In de nabije toekomst zal onze school zich ook steeds meer als Danscollege profileren. Het danscollege is dansen op muziek uit de Top 40, een mengeling van Zumba, Streetdance, Hip-Hop en Salsa. Bewegen op de maat van de muziek en ondertussen de leukste danspassen leren. Aan het eind van het jaar vindt een spetterende afsluiting plaats.

Verder kunnen leerlingen deelnemen aan het Paardrijcollege. Hierbij worden paardrijlessen aangeboden aan geïnteresseerde leerlingen.  Plezier in paardrijden staat hierbij voorop. Talenten kunnen op extra aandacht rekenen, waarbij onze samenwerking met het Olympisch Steunpunt ervoor zorgt, dat aan de topsporters onder onze leerlingen zelfs speciale ondersteuning en begeleiding kan worden gegeven. Het paardrijcollege wordt gegeven op Manege De Molen in Hoogerheide. De leerlingen gaan met een docent van het ZuidWestHoek College naar de manege om paard te rijden. Behalve rijden in de manege worden ook paardrijkampen georganiseerd.

Daarnaast kunnen de eerstejaars leerlingen op woensdagmiddag deelnemen aan het Voetbalcollege. Onder leiding van een gediplomeerde trainer wordt aandacht besteed aan techniek, tactiek en samenspel.
Contactgegevens

Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 201
4641 RM Ossendrecht

Postadres: Postbus 52
4640 AB Ossendrecht

Telefoon: 0164-672302
info@zuidwesthoekcollege.nl