100 jaar Mollerlyceum

Categories: Mollerlyceum Nieuws | Author: Gerard van Nunen | Posted: 3-12-2015 | Views: 12125

Honderd jaar Mollerlyceum Bergen op Zoom 

BERGEN OP ZOOM – Op 4 december is de officiële aftrap van de voorbereiding van een heel bijzonder lustrumjaar. Het is dan precies tien maanden vóór het Mollerlyceum in Bergen op Zoom 100 jaar bestaat. Tien maanden van voorbereiding voor een bijzonder eeuwfeest van een bijzondere school.


Bijna honderd jaar geleden, om precies te zijn op 5 september 1916 is in Bergen op Zoom door Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) de eerste school gesticht voor katholiek voortgezet onderwijs in Bergen op Zoom.  Het Mollerlyceum begon in 1916 als “R.K. Handelsschool” met een vierjarige opleiding. In 1928 kreeg de school aan het Bolwerk een eigen gebouw, dat inmiddels is uitgeroepen tot Rijksmonument.

Het Mollerlyceum biedt vandaag de dag meer dan alleen het handelsonderwijs, waar het in 1916 mee is gestart. Het is een kleinschalige school waar modern en kwalitatief hoogwaardig onderwijs gegeven wordt aan havo-, vwo- en gymnasiumleerlingen uit Bergen op Zoom en omstreken. Een school waar men kan ‘studeren met perspectief!’.


In de aanloop naar het lustrumjaar vinden veel verschillende activiteiten plaats. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, waar het Mollerlyceum deel van uit maakt, en het Dr. Mollercollege in Waalwijk dat een dag jonger is dan het Mollerlyceum. 

Op 5 september van volgend jaar wordt het jubileumjaar officieel ingeluid met een bijeenkomst voor genodigden in theater De Maagd. Die dag gaat ook de tentoonstelling “100 jaar Mollerlyceum” van start, die door iedereen te bezoeken is. Daarna volgen de feestelijke activiteiten in Bergen op Zoom, maar ook in de rest van Brabant, elkaar in hoog tempo op. In samenwerking met het Dr. Mollercollege wordt er achter de schermen onder meer gewerkt aan een voetbalcompetitie, een mountainbikewedstrijd en een talentenavond. Maar uiteraard worden er ook op lokaal niveau de nodige plannen gemaakt om iedereen mee te laten vieren. In de week voor de herfstvakantie in 2016 zullen er  voor de leerlingen een aantal educatieve activiteiten zijn, waaronder masterklassen voor  de onder- en bovenbouw. Een goed feest voor de leerlingen mag dit kroonjaar uiteraard ook niet ontbreken. Voor de ouders willen we een feestelijke avond organiseren.

En natuurlijk zal er aan het einde van het lustrumjaar, juni 2017 een gigantische reünie georganiseerd worden.  Zet alvast maar zaterdag 24 juni 2017 in uw agenda. Via de website van het Moller( www.mollerlyceum.nl.)  kunt u onze lustrum- en  reünie-activiteiten volgen.
Bookmark and Share

Return to previous pageContactgegevens

Bolwerk Zuid 168
4611 DX Bergen op Zoom

Postadres: Postbus 471
4600 AL Bergen op Zoom

Telefoon: 0164-241550
info@mollerlyceum.nl