Lezingen 'Dromen over onderwijs in 2075' Bericht geplaatst op: 25-2-2015

In december 2015 gaat een groep van 48 leerlingen en 10 begeleiders naar Zuid-Afrika om delen van de Cape Epic te fietsen. Reden voor de organisatie van dit onderwijskundig traject is het 10-jarig bestaan van het Wielercollege dat is verbonden aan ons ZuidWestHoek College in Ossendrecht. In een prachtige bosrijke omgeving en in een fantastisch nieuw gebouw profiteren leerlingen van sportbeoefening met de MTB-fiets. Er wordt jaarlijks een aantal clinics georganiseerd in Limburg en de Ardennen. Maar ook de organisatie van grote evenementen is niet vreemd in Ossendrecht. En leerlingen van al onze scholen mogen dan mee. Maar dat gaat niet zo maar. Daar moet heel wat voor gebeuren. Leerlingen en begeleiders bereiden in bijeenkomsten de reis voor, leren elkaar tegelijkertijd goed kennen en zorgen zelf voor de bekostiging van de totale reis en organisatie.

Zo'n reis heeft een beetje het karakter van een reis naar de maan. Als we de schouders tegen elkaar zetten, kunnen we zelfs naar Zuid-Afrika. Dat doen we samen, met leerlingen en collega's van alle scholen. Dat is goed voor de onderlinge verbondenheid, past bij onze cultuur van samenwerking, is onderwijs in de praktijk dat leerlingen vaak levenslang bij blijft en dat ouders sterk betrekt bij ons onderwijs en onze scholen. In ons team nemen we ook altijd een arts mee. Er kan natuurlijk altijd wel eens iets mis gaan, maar we proberen dat altijd te voorkomen met een erg gespecialiseerd team van begeleiders, goede communicatie tijdens de reis en door zorgvuldige planning en organisatie vooraf. We gaan met 2 man kwartier maken. Zo voorkomen we dat zaken onmogelijk blijken als we er zijn, dat de accommodaties niet goed zijn en zo weten we precies met wie we ter plaatse samenwerken.

De rector van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom, gaat een viertal lezingen houden tussen nu en december van dit jaar. Het volgen van een lezing kost €25,- of € 75,- voor vier lezingen. Het is een reeks, maar iedere lezing is ook op zich te volgen.
Eén ding wil u nu alvast niet onthouden: de eerste bijeenkomst is op dinsdag 7 april van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gehouden in de Hofzaal van het Markiezenhof: een passende ambiance voor een inspirerende bijeenkomst. Kan het mooier?

U bent van harte welkom. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar de spaarpot voor ons project.


Terug
Contactgegevens

Postadres:
Postbus 17
4600 AA Bergen op Zoom

 

Bezoekadres:
Bolwerk-Zuid 170
4611 DX Bergen op Zoom

 

Tel: 0164-213520
E-mail: info@sgboz.nl