U bent hier:   Zoommavo > Home
  |  Inloggen

Article Details

ZoomMAVO sluit definitief in 2020 Bericht geplaatst op: 12-4-2016

PERSBERICHT

Datum: 12 april 2016


ZoomMAVO sluit definitief in 2020

School bouwt vanaf 2017 langzaam af

Vanaf 2017 is het voor ouders niet meer mogelijk hun kinderen aan te melden bij de ZoomMAVO in Bergen op Zoom. In 2020 sluit de school definitief haar deuren. De ZoomMAVO, onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o., heeft door de krimp van leerlingenaantallen in West-Brabant te maken met lage instroomcijfers. Hierdoor is de directie genoodzaakt deze beslissing te nemen. Het besluit heeft geen enkel effect op scholieren die momenteel of vanaf komend schooljaar mavo-onderwijs genieten. Zij zullen gewoon hun diploma kunnen halen. Het besluit heeft ook geen enkele personele consequentie. Medewerkers gaan elders binnen de scholengemeenschap aan de slag.

Slechts 18 leerlingen meldden zich aan als brugklasser bij de ZoomMAVO voor het schooljaar 2016-2017, tegenover 30 leerlingen het jaar daarvoor. Die geringe instroom is onvoldoende om een goede toekomst van de school te kunnen blijven garanderen. Besloten is daarom de ZoomMAVO na aankomend schooljaar af te bouwen. Personeel, leerlingen en ouders zijn daarover vanmiddag geïnformeerd. De komende week krijgen zij, tijdens speciale bijeenkomsten, verdere toelichting op het besluit en de mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan.

Moller blijft lyceum

Het Mollerlyceum, de andere Bergse school binnen de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o., zal blijven bestaan als een categoraal lyceum met gymnasium, atheneum en havo-onderwijs. 


NIET VOOR PUBLICATIE BESTEMD

Dit is een persbericht van OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o..

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Marcel van Loo, rector

T 0164 - 213520 │ E m.loo@sgboz.nl


Terug