Brugklas

Een nieuwe school is altijd een beetje wennen. Het ZuidWestHoek College doet er daarom van alles aan om het de nieuwe leerlingen naar de zin te maken zodat zij zich snel thuisvoelen op onze school. 

Al voor het nieuwe schooljaar begint wordt gestart met een welkomstmiddag in juni. Hier kunnen leerlingen al kennis maken met nieuwe klasgenootjes, met de mentor van de brugklas en leerlingen kunnen alvast eens verder rondkijken in de nieuwe school.

De eerste dagen wordt extra tijd besteed aan de verdere kennismaking. Leerlingen gaan samen met de mentor het gebouw verkennen. Daarnaast worden ook andere gezamenlijke activiteiten ondernomen, waardoor de leerlingen elkaar snel leren kennen. 

Verschillende soorten brugklas
Er zijn verschillende soorten brugklassen op basis van de aangeboden leerwegen. Een leerling wordt aan de hand van de onder 'Toelating' genoemde adviezen in dat type brugklas geplaatst dat het beste bij hem past. Tijdens het schooljaar is overstap naar een ander type mogelijk. Afhankelijk van de prestaties van de leerling en het inzicht van de docentenvergadering kan er snel geschakeld worden naar de leerweg die het best aansluit. Dit kan dus een andere leerweg zijn dan de oorspronkelijke. 

Nooit alleen
Als het even niet goed gaat op school en het gaat allemaal niet zo lekker, dan wordt een leerling door iedereen geholpen.

De eerste weken
Tijdens de introductiedagen leren de leerlingen de school en hun klasgenoten kennen, zodat zij gelijk nieuwe vrienden kunnen maken.

Leuke dingen
Op het ZuidWestHoek College wordt er niet alleen geleerd, maar is er ook tijd voor leuke dingen.

 

 
Contactgegevens

Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 201
4641 RM Ossendrecht

Postadres: Postbus 52
4640 AB Ossendrecht

Telefoon: 0164-672302
info@zuidwesthoekcollege.nl