Topsportvriendelijke school

Onze school kent veel leerlingen die actief met sport bezig zijn, sommige zelfs als topsporter. Wij stellen ons daarom een (top)sportvriendelijke cultuur ten doel, om elke leerling op zijn niveau maximale mogelijkheden te bieden. Om deze reden hebben wij in 2013 van NOC*NSF opnieuw de status "topsportvriendelijke school" gekregen.

Samenwerking met het CIOS
Om het motto '(top)sportvriendelijke school' verder inhoud te geven, werken wij nauw samen met het CIOS in Goes. Doel hiervan is om onze leerlingen maximaal voor te bereiden op een eventuele vervolgopleiding bij het CIOS en een laagdrempelige instap mogelijk te maken. Samen worden start- en voorbereidingsmodules ontwikkeld, die geïnteresseerde leerlingen aangeboden zullen krijgen.

Wielercollege / Danscollege / Paardrijcollege / Voetbalcollege

Onze school geeft leerlingen op sportgebied allerlei mogelijkheden. Dit wordt als eerste onderstreept door de opzet van ons Wielercollege. Hiermee hebben we de unieke mogelijkheid om alle leerlingen en bijzondere talenten in het wielrennen iets extra's te bieden. In samenwerking met onze partners in de wielrensport organiseren we interessante buitenactiviteiten. Om onze leerlingen een extra uitdaging aan te laten gaan, hebben we sinds 2016 een Italiëreis in het jaarprogramma opgenomen, een gecombineerde sportreis voor het Wielercollege en het Voetbalcollege. Tevens wordt in de lessen lichamelijke opvoeding aandacht besteed aan het wielrennen/mountainbiken.

In de nabije toekomst zal onze school zich ook steeds meer als Danscollege profileren. Het danscollege is dansen op muziek uit de Top 40, een mengeling van Zumba, Streetdance, Hip-Hop en Salsa. Bewegen op de maat van de muziek en ondertussen de leukste danspassen leren. Aan het eind van het jaar vindt een spetterende afsluiting plaats.

KeuzeWerkTijd / Collegetijd

Sinds schooljaar 2017-2018 zijn we gestart met de zogenaamde KeuzeWerkTijd / Collegetijd (CLT). Bij CLT kiezen de leerlingen welk college ze gaan volgen voor 2 lesuren per week. Deze keuze is voor een half schooljaar, daarna wordt er opnieuw gekozen. Een groot aantal keuzes van het CLT zijn sportcolleges zoals het Danscollege, American Football college, Paardrijcollege, Outdoorcollege en het Sportcollege.
Contactgegevens

Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 201
4641 RM Ossendrecht

Postadres: Postbus 52
4640 AB Ossendrecht

Telefoon: 0164-672302
info@zuidwesthoekcollege.nl